Comment (67)

  1. Contoh Melayu Bodoh. Mengutuk bangsa sendiri utk kesenangan!

    • hahaahh untuk kesenangan?

      sape yang senang skrg nih, nak di tempek satu persatu kesombongan Asri dan team2 dia ke?

      Lain kali kalau tak nak support alumni, tak perlu buat group telegram untuk semua orang masuk.

      Buat group telegram semata-mata untuk dijadikan database agar boleh iklankan kelas seterusnya, walaupun yang baru je belajar masih lagi tak dapat kuasai.

      sekarang ni sape yang buat untuk kesenangan diri?
      ahahaha kelakar kelakar

      • Saya adalah anak murid Tn Hj Asri. Selepas kelas, saya rasa saya dah boleh trade dengan ilmu yang diberi. Sudah tentulah trading ni ada untung dan rugi. Tapi on average jika kita mengguna ilmu yang diberi sepatutnya untung. Yang menjadi masaalahnya, ilmu yang diberi tidak diikuti murid. Hasilnya rugi lebih dari untung. Guna aje CANSLIM, dan cara baca chart. InsyaAllah akan menguntungkan. Set target untuk mengambil untung dan set target cut loss. Cara baca chart tu adalah untuk melihat entry dan exit point. Sudah tentulah ianya tidak seratus peratus accurate sebab manusia tak boleh meramal masa depan. Tapi is adalah panduan yg baik untuk melabur. Lagi satu, pelaburan human untuk satu dia hari atau satu dia minggu. Pelaburan boleh mengambil masa bertahun. ASB pun hanya memberi dividend setahun sekali saja. Tu pun pada 3-6% sahaja.

        • Bila join AAA? Sy pernah join The Protege AAA pada tahun 2017. Apa yg tulis dlm artikel ni memang sama mcm yang sy alami dan rasakan. Bayar mahal2, tiga hari ulang alik. Tapi, pengisian mcm cukup satu hari kelas sahaja. Betul ke Canslim boleh guna untuk profit or pilih kaunter? Sebab nampak mcm penny stock dengan FA yang teruk banyak naik. Contoh kaunter Sealink, canslim kelaut tapi jauh dia naik. Kaunter canslim bagus mcm MYEG, merudum jatuh. Tak perlu banding dengan ASB. Sbb kalau nak labur dengan ASB, tak perlu keluar modal RM4000++ utk berjoget dan cari barang tersembunyi. Masa sy join The Protege byr RM4k, tapi chart diajar tentang support, resistance dan trendline sahaja. Mcm sangat tidak berbaloi bayar mahal-mahal dan ilmu itu terlalu sikit untuk persediaan masuk ke dunia saham. Saham tidak mudah sebaliknya sangat sukar. Nasib baik sy jumpa Traders Corner ni. Ilmu dalam website ini sahaja sudah cukup banyak. Sampai hari ini sy tidak halalkan modal RM4000 utk byr kelas AAA tu. Diperdaya semasa seminar labur saham AAA. Guna Ustaz pusat zakat. Guna semangat melayu. Mudahnya bersaham. Senangnya nak buat duit dengan saham. Tapi, sebaliknya lepas join kelas AAA tu susah untuk merasa profit dengan ilmu yang amat sedikit dengan yuran yang sangat mahal.

      • Terlebih dahulu kami ingin mengucapkan terima kasih kerana bertanya terus kepada kami tentang kesahihan fakta.

        Dakwaan di link tersebut adalah tidak benar. Dan bukan itu sahaja, terdapat juga group2 scam lain yang telah menyalahgunakan nama dan gambar Haji Asri di media sosial bertujuan untuk kepentingan peribadi atau untuk tujuan melariskan produk/servis masing2.

        Haji Asri merupakan ikon Bursa Malaysia dan modul kami dibuat mengikut garis panduan oleh badan berautoriti. Haji Asri fokus kepada perkongsian pelaburan saham yang sah dan patuh syariah di Bursa Malaysia. Di semua program kami telah diberitahu dengan jelas tentang risiko2 pelaburan saham dan faktor2 boleh kerugian saham.

        Kami bekerjasama dengan PPZ-MAIWP dan LZS bagi berkongsi info zakat pelaburan saham. Ustaz2 ini ditentukan oleh PPZ dan mereka adalah orang yang berkelayakan bercakap tentang zakat saham.

        Ini merupakan tahun ke-9 Hj Asri berkongsi ilmu pelaburan saham. Telah ramai alumni2 AAA yang mempraktikkan ilmu dipelajari tanpa jemu dan akhirnya mahir dan berjaya. Ada yang gagal? Mesti ada atas pelbagai faktor seperti cthnya, kita belajar buat kek coklat, tapi akhirnya lupa begitu sahaja kerana tidak dipraktikkan sehingga mahir dan sebab2 lain juga. Atau, kita diajar oleh guru Sains yang sama tetapi ada yang lulus cemerlang dan ada yang tidak.

        Di AAA, kami memberi bonus kepada peserta The Protege dengan menyediakan bimbingan intensif melalui sesi zoom selama 3 bulan di pusat latihan kami & revision class bulanan percuma juga diberikan tertakluk kepada terma dan syarat.

        Hj Asri sebagai pemegang lesen pasaran modal adalah tertakluk kepada undang2. Oleh itu kami di AAA juga memastikan kami memberikan perkhidmatan menuruti undang2 dan menjaga etika.

        Pihak tuan sebagai pengguna wajib menyelidik latar belakang trainer2 yang menawarkan latihan termasuk Hj Asri sebelum membuat apa2 keputusan untuk menghadiri seminar.

        Jika ada apa2 kemusykilan lagi, silalah bertanya. Terima kasih sekali lagi.

        • owh ye ke, mempergunakan status icon bursa untuk buat class yang content tak kena dengan fees class.

          Kita nak datang class bukan datang untuk dapat motivasi, tak de maknya class AAA mengikut garisa panduan badan nerautoriti. Jangan nak gebang lebih lah. Sila lah tanya silibus, mmg tak de silibus pun huhu.

          Ajar saham jelah kenapa nak kena ada lagu2, nak bertepuk2 tangan. Nak kena cari barang2 yang hilang. Banyak masa dibuang. Saya join class The Protege awal tahun 2017, tak banyak yang saya belajar. Hanya marah2 setiap pagi sebab orang kutuk dia ahahaha . Marah2 pun ikut garis panduan ke? hihi

          200 orang dalam satu dewan bila panggil yang membantu (masa tu diorang panggil ST – Super Trader yang bukan tau sangat pun heh) untuk bantu pun tak dapat nak bantu.

          Group support lagi lah tak membantu, hanya share news je. Bila tanye soalan di marah balik. Dulu mana ada class percuma, kami ambil inisiatif sendiri untuk buat perjumpaan beramai2 – lepas tu tak bagi pulak.

          tak payah lah nak guna ayat2 pasal guru sains, tak kena dengan tempat pun.

          kalau nak cite pasal syariah, yang Haji Asri beli saham tak patuh syariah luar negera tu ape cerita?

          Tengok jelah website dan facebook AAA mana ada orang complain, sape complain akan diremove, hanya ayat2 manis dan janji gunung ganang je dalam tu hihi.

          Tengok lah music video “saham is cool” tu. Dah macam gaya orang MLM ada kapal2 besar, kereta besar bergaya2. ITu yang dikatakan nak bantu orang tu.

          cakap dengan Haji Asri tu, jangan nak menipu lah.

    • Saya pernah menghadiri kelas The Protege AAA. Apa yang ditulis dalam artikel di atas semuanya benar belaka. RM4000 untuk 3 hari kelas tersebut amat tidak berbaloi dengan pengisian. Waktu itu saya tidak tahu apa2 tentang ilmu saham. Rupa-rupanya banyak kelas-kelas lain yang amat berbaloi dengan bayaran yang dikenakan. Nasihat saya kepada yang ingin berjinak2 dengan saham, carilah guru yang ikhlas memberi ilmu dengan bayaran setimpal dan berpatutan. Jangan mudah terpedaya dengan ayat2 yang diselit tentang keagamaan…Jangan mudah terpedaya dengan ustaz2 yang dibawa untuk bercakap di pentas mereka. Percayalah ada yang diberi buycall dan bukan trade sendiri dengan ilmu yg diperolehi. Ilmu trade apa yang diberi dalam kelas ini? Majoriti yang menghadiri kelas beribu-ribu ini terpaksa mencari guru lain..termasuk saya. Kepada team AAA cubalah muhasabah diri…adakah anda benar2 membantu kaum sendiri? Jangan marah apabila orang mengutuk..seeloknya silalah muhasabah diri.

      • boleh awak cadangkan kelas2 saham yang patut pergi? dan kalau DDNK tu sama jugak ke mcm AAA?

        • Boleh join kelas saham yang kami anjurkan ya. Lebih banyak pengisian, boleh dapat indicator saham secara percuma dan boleh join group support yg sentiasa aktif.

    • Kenapa marah2? Part mana dlm perkongsian ini yang mengutuk bangsa sendiri? Kesenangan apakah yang dimaksudkan? Adakah tuan/puan ini bekerja dengan AAA?

    • ni budak asri la ni!.. lutut dah gegel la tu!

    • Kutuk ke mcmtu. Tu share pngalamn namanya. Spya org lain tak terkena. Kalau sesama melayu buat xbtol kne snyap je ke? Baru dinamakan melayu tak bodoh?

    • Mmg dia seorang yang sombong. Sy x suka dia setelah mengikuti kelas dan seminarnya. Sy x suka dia sgt². MasyaAllah

  2. Anak saya masuk seminar tersebut dengan harapan boleh dapat untung dan dapat bayar balik modal yang diberi untuk masuk seminar dan modal yang diberi untuk beli saham dan nenjana keuntungan tetapi hampa… itu yang saya joint grup ni dan baca dan cuba trade tetapi tidak tahu selok belok tentang saham tetapi saya ikut apa2 yang dibincangkan.. Alhamdulilah dapatlah untung sikit.. Jika untuk membeli sendiri saya tak tahu kerana tidsk ada pelajaran tentang macam mana dan tengok chart dan sebagainya.. tak tahu bila bak masuk bila nak jual tanpa saya baca telegram ysng dipost

  3. Saya protege 24 . cerita yang sama macam sahabat2 lain.Mereka ni angkuh tak mahu dengar apa yang kami nak luahkan.Bongkak dengan profit dua tiga bid mereka yang kenyang .Dalam group support (kononnya ) hanya saluran untuk mereka kempen kelas yang memerlukan bayaran lebih mahal.Bila kami cuba ketengahkan cara trading lain untuk sama2 berkongsi dan bincang terus di pintas oleh si Roslinah pengampu tegar tu.JANGAN BANDINGKAN katanya.Sifu2 lain rilekja meraikan ilmu orang lain.Mereka ni tahap apa ni sampai rasa diri sendiri ja hebat.Kalau betul telus bagi statistik hitam putih berapa ramai yang join AAA yang berjaya dan bandingkan berapa ramai yang hilang dipinggirkan.Jangan asyik nak orang kipas yang murni2 sahaja.

  4. Saya pernah menghadiri kelas The Protege AAA. Apa yang ditulis dalam artikel di atas semuanya benar belaka. RM4000 untuk 3 hari kelas tersebut amat tidak berbaloi dengan pengisian. Waktu itu saya tidak tahu apa2 tentang ilmu saham. Rupa-rupanya banyak kelas-kelas lain yang amat berbaloi dengan bayaran yang dikenakan. Nasihat saya kepada yang ingin berjinak2 dengan saham, carilah guru yang ikhlas memberi ilmu dengan bayaran setimpal dan berpatutan. Jangan mudah terpedaya dengan ayat2 yang diselit tentang keagamaan…Jangan mudah terpedaya dengan ustaz2 yang dibawa untuk bercakap di pentas mereka. Percayalah ada yang diberi buycall dan bukan trade sendiri dengan ilmu yg diperolehi. Ilmu trade apa yang diberi dalam kelas ini? Majoriti yang menghadiri kelas beribu-ribu ini terpaksa mencari guru lain..termasuk saya. Kepada team AAA cubalah muhasabah diri…adakah anda benar2 membantu kaum sendiri? Jangan marah apabila orang mengutuk..seeloknya silalah muhasabah diri.

  5. memang harga kelas haji asri mahal..mber sblm ni pom ade rekemen alumni yg hrga rm1400..diskaun dia ckp..tp sy kate xde duit..modal pon ciput..tp sy cari inisiatif kelas yg murah..hnye beljr on9 je dgn sifu jamil baharom dan zul izzi..byk ilmu sy dpt..smpai xtaw teknik mana nk guna..byk sgt teknik..cume ikut kesesuaian mana nk gune..dgn sifu jamil sy bleh mantap bab S&R,pilih kaunter,BOxTrading..tp dgn sifu izzi mmg terlebih byk..mmg pemurah dgn ilmu dan xpadan dgn harga dia bg..dgn nilai ratus2 ringgit tuk ilmu dia bg dr sudut TA dia mcm BTST,intraday,tangkap pisau,elliot wave,que bid pattern,volume analysis,bill william teory,charting noises dan byk lagi lah..smpai pening nk pilih teknik mane yg sesuai..hahaha..bkn nk promot tp tulah yg sy lalui..sy trade baru setahun..tp alhamdulillah sy pndai nilai peluang disetiap kaunter..habis tuk belajar on9 dua2 sifu ni xsmpai seribu..dan betol org kate kelas mahal xsemestinya bagus..bleh nilai sendiri..

    • Boleh minta link utk ke2 sifu tu? Sy sgt baru dlm dunia saham dan sdg mencari mentor saham.
      Terima kasih.

      • Boleh ke saya nak jadi seorang trader harian? Full time trader. Mana kelas saya boleh join dgn harga munasabah?

        • Boleh join kelas TCT. Yuran murah je. Pembelajaran berterusan di group support. Boleh hubungi no tel ini untuk pertanyaan lanjut tentang kelas ya : 019-4444899

  6. Saya dari kelas protege 23 kalau tidak silap. Benar seperti artikal yang dinyatakan. Apa yang dapat diperhatikan grup yang Team Asri Ahmad Academy bangun 100% hanya untuk kepentingan nafsu DUIT semata (database) untuk menjual kelas2 berikutnya. Kaedah pendekatan dalam grup berbentuk Herd Mentalist yang mana MEREKA dari AAA tidak membantu tetapi minta berbincang sesama student. Apa student nak bincang jika mereka tidak faham perkara hendak dibincangkan? Roslinah ni memang perangai seperti perempuan kerasukan apabila ditegur dan ada masalah jiwa kerana KERAP post profit dengan kaedah BERJUDI HIT 1 BIT LARI. Tidak boleh menunjuk ajar bagaimana hendak entry dan exit sebaliknya lebih kepada menanam keseronokan untuk ke kelas seterusnya dan perah lagi wang pelajar. Matlamat ASRI AHMAD ACADEMY ADALAH MENIPU MELAYU DENGAN MENJUAL AGAMA ISLAM!!!

  7. kelas AAA.. saya gi yg intro.. rm100… sbb walkin… pastu try masuk rm100 beli saham.. sbb nak tengok dulu sblm masuk lot besar… saham banyak lemau…so keluar la

    so saya cuba lain.. FCPO.. woww.. 5k saya masuk… market syokk walaupun penuh risiko… sangat aktif… jom la beljar sikit.. dan cuba.
    cuma kena belajar lagi..

    ada kelas fcpo sekitar 500 tapi support grop okay.. live trading setiap hari.. saya yang partime pon boleh buat duit.. cuma kekangan masa la…

    sambil2 tengok akaun cd s saham yang lemau….

  8. Mula2 terjebak bila dgn sengaja pegi join seminar AAA. Ketika program berlangsung, ayat2 pembakar semangat dimainkan. Logik dan falsafah dipadankan dgn counter attack utk mencabul keinginan peserta. Waktu itu terasa sgt yakin dan bersemangat krn berpeluang memperolehi money freedom spt yg dicanangkan. Siapa yg tak tergoda bila ditunjukkan profit sehgga ribuan %. Seorg yg asalnya penjual air milo boleh kaya raya. Yang dulunya seorang kerani krjaan berhenti kerja setelah berjaya konsisten 10% profit setiap bulan. Kisah2 yg disiarkan sewaktu program sengaja dimainkan supaya peserta boleh terbang kebulan dan bintang. Tetapi… bila selepas 3 hr..3 minggu.. 3 bln… terkona den

  9. Menyesal tak sudah join The Protaugeh dgn AAA ni, apa yg ditulis diatas semua sekali benar belaka. Jangan mimpilah tentang support group yg dijanjikan tu, tu group untuk iklan kelas berikutnya. 3 hari kelas sangat tidak berbaloi dgn ilmu yg disampaikan, sangat sangat sangattttttttt tidak setimpal dengan duit yg dibayar oleh peserta. Sumpah saya menyesal seumur2 ikut TP dan TTC dan entah apa lagi lah semua nama kelas dorang ni.

  10. Dah 7 bulan saya berada dalam group telegram AAA. Mereka hanya berkongsi news,event2 berprestij anjuran AAA dan kata2 motivasi yg biasanya bole didapati di google.

    Selain tu, mereka gemar menunjuk-nunjuk profit bertujuan utk mengiklankan kelas berbayar anjuran AAA. Persoalannya kenapa nk tambah kelas? patutnya bayaran 4 ribu tu dah cukup utk mengajar kami selok belok trading di bursa. Bukannya semata2 ilmu yg boleh didapati dgn hanya membaca buku2 popular.

    Yang mengelirukan ialah, sepanjang 3 hari seminar kami diajar utk memilih kaunter good FA shj. Bwh singgit tak main. Ttpi dlm grup depa duk share kaunter2 bad FA or penny stock. Alasan yg diberi tak clear dan sampai skrg tak diberi penerangan , hanya disuruh utk jauhi saja. Kenapa ilmu ni tak sampai kpd kami? Kami perlukan bimbingan, real simulation, step by step.. Janganlah layan kami acuh tak acuh. $4 ribu kot. Takkan tu jek..

    Kami diam bkn sbb dah pandai. Sbb kami tak tahu nk tya apa. Kdg2 tya soalan pun kne sindir blk. Byk aura2 negatif dlm group, ntah dr mana dtgnya.. Egokah mereka dlm memahami perasan kami yg baru nk berjinak-jinak dgn saham,yg belum kenal kaunter saham tp sanggup berkorban utk mendapatkan khidmat mereka. Kan lbh baik mengambil inisiatif mengkaji , menerima cadangan dan pendapat org supaya sama2 dpt manfaat.

  11. Alhamdulillah… saya nyaris2 nak joint kelas AAA. Masa tu berbunga2 hati nak masuk kelas AAA bila dengar kata2 diorang. Masa tu dah terfikir kalau saya ada duit saya nak masuk kelas ni. Dalam masa tengah kumpul2 duit tu mula la pinjam duit kawan2 saya. Tapi masih tak cukup. Sampai la ada kawan saya bagitau Pn. Akmar ada Jual buku Saham Bahasa Melayu. Kawan saya suruh saya baca buku dulu sebelum pergi kelas AAA ni takut saya terpinga2..maklumlah saya zero pasal Saham ni. Tajuk buku tu panduan lengkap Pelaburan saham Dan satu lagi tajuknya candlestick petunjuk dagangan. Bila dah dengar pengalaman abang2 Dan kakak2 kat Komen ni terus saya batalkan sebab buku Yang saya beli ni lagi berbaloi. Patutlah pada buku Panduan Lengkap Pelaburan Saham ni ada tulis ‘JIMAT KELAS RM4000’..memang jimat duit saya..

    • bljr on9 je…ramai sifu bt video tutorial teknik entry dan byk teknik..dari basic smpai advance yg diajar..kos pon xmahal smpai 4k tu..ratus2 je..xfaham bleh ulang2 smpai fhm..

  12. hmm kesian kt newbie..byr mahal tp dpt teknik basic2 je..xde dpt video ke lps tu utk ulang2 teknik yg ajar?? nasib la aku xmsk dulu..ade mber ajak yuran dkt rm2k rasanya mase tu..dh modal pon ade byk tu gak mase tu..last2 belajar sendiri..cari sifu2 ajar on9 yg bajet rendah sbb aku je tahu aku duit xbyk..hnya ulang2 tgk video tutorial dan kaji chart..alhamdulillah byk benda taw..xharap kajian org lain dh skg..dh bleh bg pendapat tuk stock org lain..syukur sgt2..pendapat aku bljr on9 jelah mudah..ulang2 je tgk video teknik yg diajar..ramai sifu yg bt on9..bwh dr rm1k ramai..bila dh ade pengalaman skit2 baru la apply join kelas.. syokk la sikit nk tnye soalan bila g kelas..ni dh la kite newbie g kelas last2 xfaham ape2..blur..mcm hangus je la rm4k bayar tu..

  13. Pernah juga join kelas anjuran AAA. Harga mahal. Tapi sampai ke sudah tak boleh nak pulang balik duit kelas 4k tu. Aku masih igt, dalam seminar tu katanya “hanya 20% je di kalangan korang ni akan stay dalam saham.. percayalah.” Ya.. sekarang mmg aku percaya sebab apa kebanyakannya x boleh stay dalam saham. Hmm….

  14. Saya pun peserta protege. nasihat saya kepada yang nak belajar saham carilah kat luar dari AAA, kelas AAA terlalu “premium”. Ya, tenaga pengajarnya mmg berkerlayakan tapi isi kandungan program tak sepadan dengan harga dibayar.

    • Isi kandungan program yang tak sepadan dibayar. Hahahahahahaha.

      Benda ajar basic pun ramai yg fail. Lagi berangan nak belajar advance. Pigi la lu mabokkkkkk

  15. KALAU TAK MENIPU MACAM MANA MELAYU NAK MAJU PANTEK?

  16. SAYA SALAH SORANG PROTEGE AAA..MENYESAL TAK SUDAH DENGAN 4K FEE..TP YG DPT JUST BASIC SJ DAN BUKAN SEMUA PESERTA FAHAM..MOSTLY TAK FAHAM…ASYIK TUNJUKKAN UNTUNG DIAORG SJ TP TAK TUNJUK LANGSUNG SECARA DETAIL MCM MN NAK ENTRY & EXIT..PERJUMPAAN DGN ALUMNI PUN TAK ADA PERUBAHAN APA-APA…MEREKA INI SEOLAH-OLAH DITRAIN SUPAYA JGN AJAR LEBIH UTK NEWBIE…LPS TU ASYIK PROMOTE CLASS DGN FEE YG LAIN PULA…4K STILL NOT ENOUGH !!!!…COMPARE DGN KELAS LAIN DILUAR SANA DGN 1K PUN DAH DPT FULL KNOWLEDGE….YG NAK JOIN KELAS AAA NI FIKIRLAH BYK KALI…SAYANG DUIT 4K TU…LGPUN BYK SGT CERAMAH NTAH APA-APA…CERAMAH TU SEMUA RASANYA BETTER BUAT DILAIN FORUM KOT…KONGSI THRU U-TUBE PUN BLH…

  17. Saya ada masuk kelas basic seminggu lepas. Ingatkan ada la ilmu yang basic akan diajar pada peserta. Sekurang-kurangnya, ditunjukkan cara nak beli saham secara online – buka akaun cds dan juga trading account. Puas ditunggu ilmu saham, namun tak kunjung tiba. Rupanya semata-mata sesi brainwash dan juga menceritakan perjalanan hidup beliau sehingga berkecimpung dalam bidang saham. Kemudian ditunjukkan screenshot keuntungan anak-anak buahnya yang turut serta. Last-last sekali, macam biasa – promote kelas advance yang katanya harga asal adalah 28 ribu. Untuk peserta yang hadir, diberikan diskaun sehingga harga menjadi RM4900. Yang kelakarnya siap beritahu peserta, dia halalkan ilmu yang telah diajar untuk disampaikan kepada sesiapa sahaja. Entah ilmu apa yang nak disampaikan pun tak tahu lah. Kesimpulannya, untuk sesiapa yang bercadang untuk hadir ke kelas bateri AAA, janganlah membuang duit dan masa saudara sekelian.

  18. Terima kasih semua atas perkongsian ini. Hampir2 nak join seminar dia. Pelik kenapa tiada orang report pasal mamat ni? Gaya cekik darah org lain sebijik Azizan Osman walaupun saya tak pergi tapi saya faham style dia akan promote kelas after kelas. Azizan Osman sendiri menipu tentang sijil ijazah/phd dia.

    Daripada point2 komen di atas, saya akan mencari & berguru dengan sifu jamil baharom dan zul izzi, tutorial youtube, dan buku2 seperti tulisan Pn. Akmar utk dapatkan idea tentang pelaburan saham.

    Terima kasih semua diatas pembongkaran kebobrokan 3 A ini. Semoga rezeki anda dilipat gandakan Allah S.W.T.

  19. Pingback: Traders CornerLabur Saham - Adakah Mampu Menjadi Sumber Pendapatan? - Traders Corner

  20. Sy masuk kelas 100
    Mcm kelas motivasi jew
    Rugi 100 pada sya
    Sekarang lebih pd youtube jew
    Walaupun x sukses

  21. ya Allah. . nasib baik aku sempat baca wey thread nie. . aku bru plan nk p the protege 3-5 ogos nie kt grand renai kota bharu. . lepas baca thread nie aku yakin apa yg hampa ckp tu semuanya betoi pasai aku dah p dah seminar labur saham tu haram 1 pn x dak ilmu yg dia bgi. yg dia bgi hanyalah bukti keuntungan dalam saham utk buatkan org geram nk p kursus dia tu. . yg aku dgq dia ckp klau p kursus yg 3 hari tu konfem boleh dpt balik duit modal yg dibayar. . apa pun terima kasih kerana post thread nie. . serius aku rasa bersyukur sgt. . dah la ayah aku nk support aku utk seminar nie. . buat aku p pastu x boleh ilmu apa pun buat x rugi duit ayah aku. . penat2 dia cari. . Terima kasih wey tuan tanah. . nak tnya klau nak masuk group telegram TRADERS CORNER TALK tu nk buat mcm mna eh?

    • Salam..apa kata korang yang ramai2 ni dah rasa tak berbaloi.. berkumpul then sama2 buat aduan ke tribunal.. supaya orang lain tak terpedaya… kalau ramai lagi bagus.. aku ni rasa simpati juga sbb pernah terkena dulu join training semacam ni.. bayangkan ramai org yg sanggup bergadai, pinjam duit semata mata nak pergi trainning yang tak setimpal.. wow sangat sedih wei.. anyway thanks atas perkongsian korang..

  22. Apapun keburukan Dia awak dah buka aib org secara terang2 tuhan tak tidur u buka aib org tuhan akan buka aib u jugs satu hari nanti … Dia punya ilmu at least ada org dan sy sendjri pun pernah dapat profit … yg pasti Hj Tak buka

    • jangan kuat sangat jilat bang..

    • Berani kerana benar. Kenapa perlu menikus melihat pembohongan berleluasa dan lebih ramai orang terpedaya.

    • Saya rasa awak kene pandai bezakan aib tu ape, dengan perkara salah tu apa.

      Apa yang AAA buat adalah perkara salah, mempergunakan orang melayu untuk keuntungan sendiri. Orang nak belajar saham untuk bersaham, nak gain duit dari saham, bukan nak berseronok.
      Orang keluarkan duit nak belajar, nak faham saham tu. Kata nak tolong orang melayu konon.

      Diorang ni dedahkan apa yang AAA buat tu salah, tidak membantu orang nak berjaya pun. Tengok group support AAA, dengan Mak Ros yang sombong tak nak membantu orang baru nak kenal saham dalam group. Ingat saham ni satu dua hari dah pandai ke, lepas kelas banyak yang tak faham, tentulah lagi banyak soalan yang timbul.

      Berapa je AAA bayar awak untuk komen kat sini?

  23. Masuk la jugak group telegram TCT ni. Penuh dengan toksik, hasad dengki. Kurangkan la mengutuk orang tu. Ingatkan dah keluar AAA ,makin elok. Sama je perangai. Tak bawa kebaikan langsung.

    • Keluar dari AAA sbb product dia sampah, sama macam ko pun dah ikut sampah mcm dia.
      3 hari class dia tunjuk ape?
      Tengok ko boleh guna teknik joget, tepuh bahu kawan sebelah dengan jerit breakout lepas tu joget.

      Datang page orang lain nak sampahkan orang, padahal diri sendiri sampah penjilat balik.

  24. da baca ni rasa menyesal gila. da bayar deposit. bila cakap nak kensel dia tak nak refund deposit. 🙁 🙁 🙁 terima kasih banyak kerana kongsi kebenaran..

    • Islam mengharamkan perbuatan memeras ugut serta tindakan mengambil harta orang lain dengan cara yang batil (salah) seperti mencuri, merompak, menipu, memperdaya dan berjudi. Sekiranya seseorang berkeinginan sesuatu yang berharga milik orang lain, maka dapatkannya melalui jalan perniagaan yang bebas daripada sebarang unsur yang batil.

      Pengharaman perbuatan seumpama memeras ugut dan mengambil harta orang lain dengan cara yang batil ini, jelas disebutkan dalam surah al-Nisa ayat 29 mafhum nya:

      Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu makan (gunakan) harta-harta kamu sesama kamu dengan jalan yang salah (tipu, judi dan sebagainya), kecuali dengan jalan perniagaan yang dilakukan secara suka sama suka di antara kamu, dan janganlah kamu berbunuh-bunuhan sesama sendiri. Sesungguhnya Allah sentiasa mengasihani kamu.

  25. Saya salah seorang peserta yang join (TP42).
    Dan saya menyesal. Saya terdesak masa tu untuk belajar saham sebab dah loss (hampir depress). Saya google keyword, Asri Ahmad penipu & tak jumpa langsung post2 begitu (jumpa yg puji2 je, tak percaya, tengok FB beliau) benda tu buat saya tertipu akhirnya.

    Saya tanya silibus kelas pun jawab acuh tak acuh awal2 dulu. Nak sorok la tu, sedangkan CANSLIM, support resistance adalah basic, mereka copy dari luar negara saja. Untuk harga RM4000 belajar CANSLIM, support & resistance memang tak patut!

    Sila kaji dulu semua kelas2 saham yang ada di Malaysia, lebih2 lagi yang kenakan yuran tinggi.

    Tanya mereka silibus, testimoni, apa lagi yang ditawarkan dengan harga begitu.

    Sekian.
    TCT subsriber (saya) adalah The Protege yang tersakiti.

    Saya janji akan cover balik semua modal yg lebur ( ironinya~ sifu2 saham cakap jgn lebur duit, tapi tak sangka kelas AAA leburkan modal saya).

    Selagi tak cover, ‘mungkin’ nama AAA ada dalam doa saya yang tertipu. Dan saya sahkan semua kenyataan alumni2 kelas AAA. Kita nak belajar saham yang buat untung, bukan motivasi, bukan ceramah, bukan senaman!

  26. Saya salah seorang alumni The Protage AAA. Apa yg saya nak kata tentang kelas AAA… RUGI RUGI RUGI… tak dapat amende pon. Menyesal tak sudah join. Nasihat saya, yg nak join kelas AAA, fikir 3500 kali….

    • Mcm mana dgn kelas saham ddnk skrg yg agak melonjak naik? Ddnk ok atau sama mcm AAA tu? Minta pencerahan siapa yg tahu.

  27. Mcm mana dgn kelas saham ddnk skrg yg agak melonjak naik? Ddnk ok atau sama mcm AAA tu? Minta pencerahan siapa yg tahu.

    • Kenapa semua taksub nak abiskan duit ye? You all walk in, pergi je ke Investment banking. Cari Dealer’s Rep atau Remisier. Ask them to explain from A to Z. Mereka lebih arif! Percayalah.

    • Bg aku kelas ddnk yg terbaru ni lg berbaloi, even jauh lg better drpd kelas2 ddnk yg dulu. Wlupun technical analysis yg diajar dlm kelas agak basic (yela nk bg org zero ni fhm bkn sng). Tp dlm sesi trade live dia selalu topup knowledge baru.

      Mmg ada yg join loss. Tp aku rasa tu inisiatif masing2 la kan bljr dlm group mcm mana. Sbb support group dia ada bbrp admin yg aktif gler. Klu dpt admin yg ok, dia kongsi extra teknik baru. Still xfhm, aku prnh set appointment dgn admin dia & dtg office bljr 1-to-1 dgn team dia free (kau da byr kan apasal nk perah lg).

      Aku dh join guerrilla batch 2. Sesi trade live dgn ddnk x abis lg (total 3 bln / 12x sesi) tp in between dia slalu jgk bg kelas free dgn team dia. Sesi start 6ptg dgn team ddnk dlu, review blik apa yg dh blaja & topup bnda2 penting kne fhm dlm trading. 9mlm ddnk naik & tunjuk dpn2 dia trade live smpai kul 11mlm.

      Byk gler blaja smpai xleh nk hadam. Lps join guerrilla bru faham trade options ni bkn skdr technical analysis je tp kne faham sifat options tu sndiri mcm delta, theta, gamma, vega (try google tgk kau blh fhm ke x benda ni). Lg pelik dia ajar strategy utk untung dlm saham yg lgsung xbgerak (try google calendar spread). Ni team dia ajar. Serius advance gler!

      Apapun join kelas ddnk mmg trbaek. Kelas awal 3 hari tu mmg basic, tp da bkk pintu utk explore lg byk peluang kt market global 24hrs dgn leveraged products.

      Aku rasa pling pnting ddnk haramkn student dia trade gne real money. Dia paksa trade gne demo smpai dpt 30x profit bru mini-trade. Dia nk pastikan kitorg fhm apa yg kitorg buat. Xfhm trus tnya dlm group.

      Sorry pnjg haha tp ini la luahan aku. Aku rasa klu ddnk kurangkn sket size peserta dlm kelas mgkin lg cantik. Overall aku sgt puas hati kelas guerrilla sbb support group dia aktif. Syukur x tersilap masuk kelas hahaha. Yg kata x ok tu mgkin batch lain kot?

    • ada yang boleh komen tak? mau tau jgak

    • Ddnk pun sebut super trader gak. Saya pergi yg rm100 utk 3org tu.
      Pendapat saya, sama mcm asri.
      Memang anak didik doktornl jijan.

  28. apa pendapat tuan tentang kelas DDNK?

  29. Saya pernah mengikuti kursus asri academy alhamdullilah teknik buy today sell tommorow teknik terbaik yang saya ikut hingga saya mampu jana pendapatan .dalam saham ada masa untung ada masa rugi kalau tak nak risiko labur kat asb.sekian terima kasih

  30. Rumah setinggan harga banglo. JOM KITA RAMAI2 REPORT KE TRIBUNAL PENGGUNA

  31. Hahaha..haters page rumanya web ni.. nampak sangat nak memburukkan orang lain.. ddnk lagi mahal, orang tak sembang pulak..aduhai..cari la kerja lain dari burukkan orang..

    • haters ke?

      Owh kami kenal asri lebih dari dari awak kenal. Awak baru lepas di “Brainwash” ke dari seminar free dia? ahahahaha
      Takpe kami tunggu tuan datang terdampar di TCT ya. huhu

  32. Assalam.

    Aku dh beria2 nk masuk kelas dia. Sebab nk tahu strategi trade saham , aku ni forex trader dh 5 tahun. So nk beralih arah kpd saham. Niat mmg nl pilih AAA, sekali baca kt sini hampeh. Terus x jadi. Seram weh. 4k tu weh. 4k pon aku boleh growkan low risk setahun boleh buat 25%

  33. Saya pernah pergi ke seminar sehari AAA pada 2 bulan yang lepas. Memang benar, apa yang di sampaikan/ajar memang rasa meluap luap untuk menyertai 3 hari kelas AAA. Oleh kerana kekurangan modal saya tangguhkan dulu hasrat. Dalam pada itu saya mencari cari apa kelebihan menyertai kelas. Setelah membaca komen komen negatif, rasa nya lebih baik saya join Trdaers Corner sahaja.

Be first to comment

Your name

Your email Website

Your message

Top
error: Content is protected !!