Comment (28)

  1. Contoh Melayu Bodoh. Mengutuk bangsa sendiri utk kesenangan!

    • hahaahh untuk kesenangan?

      sape yang senang skrg nih, nak di tempek satu persatu kesombongan Asri dan team2 dia ke?

      Lain kali kalau tak nak support alumni, tak perlu buat group telegram untuk semua orang masuk.

      Buat group telegram semata-mata untuk dijadikan database agar boleh iklankan kelas seterusnya, walaupun yang baru je belajar masih lagi tak dapat kuasai.

      sekarang ni sape yang buat untuk kesenangan diri?
      ahahaha kelakar kelakar

    • Saya pernah menghadiri kelas The Protege AAA. Apa yang ditulis dalam artikel di atas semuanya benar belaka. RM4000 untuk 3 hari kelas tersebut amat tidak berbaloi dengan pengisian. Waktu itu saya tidak tahu apa2 tentang ilmu saham. Rupa-rupanya banyak kelas-kelas lain yang amat berbaloi dengan bayaran yang dikenakan. Nasihat saya kepada yang ingin berjinak2 dengan saham, carilah guru yang ikhlas memberi ilmu dengan bayaran setimpal dan berpatutan. Jangan mudah terpedaya dengan ayat2 yang diselit tentang keagamaan…Jangan mudah terpedaya dengan ustaz2 yang dibawa untuk bercakap di pentas mereka. Percayalah ada yang diberi buycall dan bukan trade sendiri dengan ilmu yg diperolehi. Ilmu trade apa yang diberi dalam kelas ini? Majoriti yang menghadiri kelas beribu-ribu ini terpaksa mencari guru lain..termasuk saya. Kepada team AAA cubalah muhasabah diri…adakah anda benar2 membantu kaum sendiri? Jangan marah apabila orang mengutuk..seeloknya silalah muhasabah diri.

    • Kenapa marah2? Part mana dlm perkongsian ini yang mengutuk bangsa sendiri? Kesenangan apakah yang dimaksudkan? Adakah tuan/puan ini bekerja dengan AAA?

    • ni budak asri la ni!.. lutut dah gegel la tu!

  2. Anak saya masuk seminar tersebut dengan harapan boleh dapat untung dan dapat bayar balik modal yang diberi untuk masuk seminar dan modal yang diberi untuk beli saham dan nenjana keuntungan tetapi hampa… itu yang saya joint grup ni dan baca dan cuba trade tetapi tidak tahu selok belok tentang saham tetapi saya ikut apa2 yang dibincangkan.. Alhamdulilah dapatlah untung sikit.. Jika untuk membeli sendiri saya tak tahu kerana tidsk ada pelajaran tentang macam mana dan tengok chart dan sebagainya.. tak tahu bila bak masuk bila nak jual tanpa saya baca telegram ysng dipost

  3. Saya protege 24 . cerita yang sama macam sahabat2 lain.Mereka ni angkuh tak mahu dengar apa yang kami nak luahkan.Bongkak dengan profit dua tiga bid mereka yang kenyang .Dalam group support (kononnya ) hanya saluran untuk mereka kempen kelas yang memerlukan bayaran lebih mahal.Bila kami cuba ketengahkan cara trading lain untuk sama2 berkongsi dan bincang terus di pintas oleh si Roslinah pengampu tegar tu.JANGAN BANDINGKAN katanya.Sifu2 lain rilekja meraikan ilmu orang lain.Mereka ni tahap apa ni sampai rasa diri sendiri ja hebat.Kalau betul telus bagi statistik hitam putih berapa ramai yang join AAA yang berjaya dan bandingkan berapa ramai yang hilang dipinggirkan.Jangan asyik nak orang kipas yang murni2 sahaja.

  4. Saya pernah menghadiri kelas The Protege AAA. Apa yang ditulis dalam artikel di atas semuanya benar belaka. RM4000 untuk 3 hari kelas tersebut amat tidak berbaloi dengan pengisian. Waktu itu saya tidak tahu apa2 tentang ilmu saham. Rupa-rupanya banyak kelas-kelas lain yang amat berbaloi dengan bayaran yang dikenakan. Nasihat saya kepada yang ingin berjinak2 dengan saham, carilah guru yang ikhlas memberi ilmu dengan bayaran setimpal dan berpatutan. Jangan mudah terpedaya dengan ayat2 yang diselit tentang keagamaan…Jangan mudah terpedaya dengan ustaz2 yang dibawa untuk bercakap di pentas mereka. Percayalah ada yang diberi buycall dan bukan trade sendiri dengan ilmu yg diperolehi. Ilmu trade apa yang diberi dalam kelas ini? Majoriti yang menghadiri kelas beribu-ribu ini terpaksa mencari guru lain..termasuk saya. Kepada team AAA cubalah muhasabah diri…adakah anda benar2 membantu kaum sendiri? Jangan marah apabila orang mengutuk..seeloknya silalah muhasabah diri.

  5. memang harga kelas haji asri mahal..mber sblm ni pom ade rekemen alumni yg hrga rm1400..diskaun dia ckp..tp sy kate xde duit..modal pon ciput..tp sy cari inisiatif kelas yg murah..hnye beljr on9 je dgn sifu jamil baharom dan zul izzi..byk ilmu sy dpt..smpai xtaw teknik mana nk guna..byk sgt teknik..cume ikut kesesuaian mana nk gune..dgn sifu jamil sy bleh mantap bab S&R,pilih kaunter,BOxTrading..tp dgn sifu izzi mmg terlebih byk..mmg pemurah dgn ilmu dan xpadan dgn harga dia bg..dgn nilai ratus2 ringgit tuk ilmu dia bg dr sudut TA dia mcm BTST,intraday,tangkap pisau,elliot wave,que bid pattern,volume analysis,bill william teory,charting noises dan byk lagi lah..smpai pening nk pilih teknik mane yg sesuai..hahaha..bkn nk promot tp tulah yg sy lalui..sy trade baru setahun..tp alhamdulillah sy pndai nilai peluang disetiap kaunter..habis tuk belajar on9 dua2 sifu ni xsmpai seribu..dan betol org kate kelas mahal xsemestinya bagus..bleh nilai sendiri..

  6. Saya dari kelas protege 23 kalau tidak silap. Benar seperti artikal yang dinyatakan. Apa yang dapat diperhatikan grup yang Team Asri Ahmad Academy bangun 100% hanya untuk kepentingan nafsu DUIT semata (database) untuk menjual kelas2 berikutnya. Kaedah pendekatan dalam grup berbentuk Herd Mentalist yang mana MEREKA dari AAA tidak membantu tetapi minta berbincang sesama student. Apa student nak bincang jika mereka tidak faham perkara hendak dibincangkan? Roslinah ni memang perangai seperti perempuan kerasukan apabila ditegur dan ada masalah jiwa kerana KERAP post profit dengan kaedah BERJUDI HIT 1 BIT LARI. Tidak boleh menunjuk ajar bagaimana hendak entry dan exit sebaliknya lebih kepada menanam keseronokan untuk ke kelas seterusnya dan perah lagi wang pelajar. Matlamat ASRI AHMAD ACADEMY ADALAH MENIPU MELAYU DENGAN MENJUAL AGAMA ISLAM!!!

  7. kelas AAA.. saya gi yg intro.. rm100… sbb walkin… pastu try masuk rm100 beli saham.. sbb nak tengok dulu sblm masuk lot besar… saham banyak lemau…so keluar la

    so saya cuba lain.. FCPO.. woww.. 5k saya masuk… market syokk walaupun penuh risiko… sangat aktif… jom la beljar sikit.. dan cuba.
    cuma kena belajar lagi..

    ada kelas fcpo sekitar 500 tapi support grop okay.. live trading setiap hari.. saya yang partime pon boleh buat duit.. cuma kekangan masa la…

    sambil2 tengok akaun cd s saham yang lemau….

  8. Mula2 terjebak bila dgn sengaja pegi join seminar AAA. Ketika program berlangsung, ayat2 pembakar semangat dimainkan. Logik dan falsafah dipadankan dgn counter attack utk mencabul keinginan peserta. Waktu itu terasa sgt yakin dan bersemangat krn berpeluang memperolehi money freedom spt yg dicanangkan. Siapa yg tak tergoda bila ditunjukkan profit sehgga ribuan %. Seorg yg asalnya penjual air milo boleh kaya raya. Yang dulunya seorang kerani krjaan berhenti kerja setelah berjaya konsisten 10% profit setiap bulan. Kisah2 yg disiarkan sewaktu program sengaja dimainkan supaya peserta boleh terbang kebulan dan bintang. Tetapi… bila selepas 3 hr..3 minggu.. 3 bln… terkona den

  9. Menyesal tak sudah join The Protaugeh dgn AAA ni, apa yg ditulis diatas semua sekali benar belaka. Jangan mimpilah tentang support group yg dijanjikan tu, tu group untuk iklan kelas berikutnya. 3 hari kelas sangat tidak berbaloi dgn ilmu yg disampaikan, sangat sangat sangattttttttt tidak setimpal dengan duit yg dibayar oleh peserta. Sumpah saya menyesal seumur2 ikut TP dan TTC dan entah apa lagi lah semua nama kelas dorang ni.

  10. Dah 7 bulan saya berada dalam group telegram AAA. Mereka hanya berkongsi news,event2 berprestij anjuran AAA dan kata2 motivasi yg biasanya bole didapati di google.

    Selain tu, mereka gemar menunjuk-nunjuk profit bertujuan utk mengiklankan kelas berbayar anjuran AAA. Persoalannya kenapa nk tambah kelas? patutnya bayaran 4 ribu tu dah cukup utk mengajar kami selok belok trading di bursa. Bukannya semata2 ilmu yg boleh didapati dgn hanya membaca buku2 popular.

    Yang mengelirukan ialah, sepanjang 3 hari seminar kami diajar utk memilih kaunter good FA shj. Bwh singgit tak main. Ttpi dlm grup depa duk share kaunter2 bad FA or penny stock. Alasan yg diberi tak clear dan sampai skrg tak diberi penerangan , hanya disuruh utk jauhi saja. Kenapa ilmu ni tak sampai kpd kami? Kami perlukan bimbingan, real simulation, step by step.. Janganlah layan kami acuh tak acuh. $4 ribu kot. Takkan tu jek..

    Kami diam bkn sbb dah pandai. Sbb kami tak tahu nk tya apa. Kdg2 tya soalan pun kne sindir blk. Byk aura2 negatif dlm group, ntah dr mana dtgnya.. Egokah mereka dlm memahami perasan kami yg baru nk berjinak-jinak dgn saham,yg belum kenal kaunter saham tp sanggup berkorban utk mendapatkan khidmat mereka. Kan lbh baik mengambil inisiatif mengkaji , menerima cadangan dan pendapat org supaya sama2 dpt manfaat.

  11. Alhamdulillah… saya nyaris2 nak joint kelas AAA. Masa tu berbunga2 hati nak masuk kelas AAA bila dengar kata2 diorang. Masa tu dah terfikir kalau saya ada duit saya nak masuk kelas ni. Dalam masa tengah kumpul2 duit tu mula la pinjam duit kawan2 saya. Tapi masih tak cukup. Sampai la ada kawan saya bagitau Pn. Akmar ada Jual buku Saham Bahasa Melayu. Kawan saya suruh saya baca buku dulu sebelum pergi kelas AAA ni takut saya terpinga2..maklumlah saya zero pasal Saham ni. Tajuk buku tu panduan lengkap Pelaburan saham Dan satu lagi tajuknya candlestick petunjuk dagangan. Bila dah dengar pengalaman abang2 Dan kakak2 kat Komen ni terus saya batalkan sebab buku Yang saya beli ni lagi berbaloi. Patutlah pada buku Panduan Lengkap Pelaburan Saham ni ada tulis ‘JIMAT KELAS RM4000’..memang jimat duit saya..

    • bljr on9 je…ramai sifu bt video tutorial teknik entry dan byk teknik..dari basic smpai advance yg diajar..kos pon xmahal smpai 4k tu..ratus2 je..xfaham bleh ulang2 smpai fhm..

  12. hmm kesian kt newbie..byr mahal tp dpt teknik basic2 je..xde dpt video ke lps tu utk ulang2 teknik yg ajar?? nasib la aku xmsk dulu..ade mber ajak yuran dkt rm2k rasanya mase tu..dh modal pon ade byk tu gak mase tu..last2 belajar sendiri..cari sifu2 ajar on9 yg bajet rendah sbb aku je tahu aku duit xbyk..hnya ulang2 tgk video tutorial dan kaji chart..alhamdulillah byk benda taw..xharap kajian org lain dh skg..dh bleh bg pendapat tuk stock org lain..syukur sgt2..pendapat aku bljr on9 jelah mudah..ulang2 je tgk video teknik yg diajar..ramai sifu yg bt on9..bwh dr rm1k ramai..bila dh ade pengalaman skit2 baru la apply join kelas.. syokk la sikit nk tnye soalan bila g kelas..ni dh la kite newbie g kelas last2 xfaham ape2..blur..mcm hangus je la rm4k bayar tu..

  13. Pernah juga join kelas anjuran AAA. Harga mahal. Tapi sampai ke sudah tak boleh nak pulang balik duit kelas 4k tu. Aku masih igt, dalam seminar tu katanya “hanya 20% je di kalangan korang ni akan stay dalam saham.. percayalah.” Ya.. sekarang mmg aku percaya sebab apa kebanyakannya x boleh stay dalam saham. Hmm….

  14. Saya pun peserta protege. nasihat saya kepada yang nak belajar saham carilah kat luar dari AAA, kelas AAA terlalu “premium”. Ya, tenaga pengajarnya mmg berkerlayakan tapi isi kandungan program tak sepadan dengan harga dibayar.

  15. KALAU TAK MENIPU MACAM MANA MELAYU NAK MAJU PANTEK?

  16. SAYA SALAH SORANG PROTEGE AAA..MENYESAL TAK SUDAH DENGAN 4K FEE..TP YG DPT JUST BASIC SJ DAN BUKAN SEMUA PESERTA FAHAM..MOSTLY TAK FAHAM…ASYIK TUNJUKKAN UNTUNG DIAORG SJ TP TAK TUNJUK LANGSUNG SECARA DETAIL MCM MN NAK ENTRY & EXIT..PERJUMPAAN DGN ALUMNI PUN TAK ADA PERUBAHAN APA-APA…MEREKA INI SEOLAH-OLAH DITRAIN SUPAYA JGN AJAR LEBIH UTK NEWBIE…LPS TU ASYIK PROMOTE CLASS DGN FEE YG LAIN PULA…4K STILL NOT ENOUGH !!!!…COMPARE DGN KELAS LAIN DILUAR SANA DGN 1K PUN DAH DPT FULL KNOWLEDGE….YG NAK JOIN KELAS AAA NI FIKIRLAH BYK KALI…SAYANG DUIT 4K TU…LGPUN BYK SGT CERAMAH NTAH APA-APA…CERAMAH TU SEMUA RASANYA BETTER BUAT DILAIN FORUM KOT…KONGSI THRU U-TUBE PUN BLH…

  17. Saya ada masuk kelas basic seminggu lepas. Ingatkan ada la ilmu yang basic akan diajar pada peserta. Sekurang-kurangnya, ditunjukkan cara nak beli saham secara online – buka akaun cds dan juga trading account. Puas ditunggu ilmu saham, namun tak kunjung tiba. Rupanya semata-mata sesi brainwash dan juga menceritakan perjalanan hidup beliau sehingga berkecimpung dalam bidang saham. Kemudian ditunjukkan screenshot keuntungan anak-anak buahnya yang turut serta. Last-last sekali, macam biasa – promote kelas advance yang katanya harga asal adalah 28 ribu. Untuk peserta yang hadir, diberikan diskaun sehingga harga menjadi RM4900. Yang kelakarnya siap beritahu peserta, dia halalkan ilmu yang telah diajar untuk disampaikan kepada sesiapa sahaja. Entah ilmu apa yang nak disampaikan pun tak tahu lah. Kesimpulannya, untuk sesiapa yang bercadang untuk hadir ke kelas bateri AAA, janganlah membuang duit dan masa saudara sekelian.

  18. Terima kasih semua atas perkongsian ini. Hampir2 nak join seminar dia. Pelik kenapa tiada orang report pasal mamat ni? Gaya cekik darah org lain sebijik Azizan Osman walaupun saya tak pergi tapi saya faham style dia akan promote kelas after kelas. Azizan Osman sendiri menipu tentang sijil ijazah/phd dia.

    Daripada point2 komen di atas, saya akan mencari & berguru dengan sifu jamil baharom dan zul izzi, tutorial youtube, dan buku2 seperti tulisan Pn. Akmar utk dapatkan idea tentang pelaburan saham.

    Terima kasih semua diatas pembongkaran kebobrokan 3 A ini. Semoga rezeki anda dilipat gandakan Allah S.W.T.

  19. Pingback: Traders CornerLabur Saham - Adakah Mampu Menjadi Sumber Pendapatan? - Traders Corner

  20. Sy masuk kelas 100
    Mcm kelas motivasi jew
    Rugi 100 pada sya
    Sekarang lebih pd youtube jew
    Walaupun x sukses

  21. ya Allah. . nasib baik aku sempat baca wey thread nie. . aku bru plan nk p the protege 3-5 ogos nie kt grand renai kota bharu. . lepas baca thread nie aku yakin apa yg hampa ckp tu semuanya betoi pasai aku dah p dah seminar labur saham tu haram 1 pn x dak ilmu yg dia bgi. yg dia bgi hanyalah bukti keuntungan dalam saham utk buatkan org geram nk p kursus dia tu. . yg aku dgq dia ckp klau p kursus yg 3 hari tu konfem boleh dpt balik duit modal yg dibayar. . apa pun terima kasih kerana post thread nie. . serius aku rasa bersyukur sgt. . dah la ayah aku nk support aku utk seminar nie. . buat aku p pastu x boleh ilmu apa pun buat x rugi duit ayah aku. . penat2 dia cari. . Terima kasih wey tuan tanah. . nak tnya klau nak masuk group telegram TRADERS CORNER TALK tu nk buat mcm mna eh?

    • Salam..apa kata korang yang ramai2 ni dah rasa tak berbaloi.. berkumpul then sama2 buat aduan ke tribunal.. supaya orang lain tak terpedaya… kalau ramai lagi bagus.. aku ni rasa simpati juga sbb pernah terkena dulu join training semacam ni.. bayangkan ramai org yg sanggup bergadai, pinjam duit semata mata nak pergi trainning yang tak setimpal.. wow sangat sedih wei.. anyway thanks atas perkongsian korang..

Be first to comment

Your name

Your email Website

Your message

Top